Komend weekend verrassende optredens op strand Groote Keeten en Petten

zaterdag 8 en zondag 9 juni

Vrijdagavond 31 mei is Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 op bijzondere wijze van start gegaan. Tot en met 16 juni zijn er bij de tien strandpaviljoens in de gemeente Schagen kunstwerken te bewonderen, kan men zelf kunst maken tijdens een van de vele workshops die aangeboden worden en kan men in de weekenden genieten van optredens. In het tweede weekend van dit kunstfestival op het strand vinden de optredens plaats in Groote Keeten en Petten. Het hele programma van deze editie, met verschillende activiteiten en optredens, is te vinden op www.kunstroutezijpe.nl of in de Festival Kunstkrant. De krant is o.a. verkrijgbaar bij alle strandpaviljoens.

 

Zaterdag 8 juni – Strand Groote Keeten

Op zaterdag 8 juni vinden de optredens en activiteiten vanaf 14:00 uur plaats bij Strandpaviljoen ’t Klavertje Vier in Groote Keeten. Muziekvereniging Zijpe gaat van start en laat iedereen genieten van marsen tot filmmuziek. Vervolgens zal Popkoor ’t Zand meerstemmige popmuziek laten horen. Straalman en Vriesman zullen de bezoekers op het strand betoveren met ‘De Zeeheksen’. Vervolgens wordt alternatieve rock, britpop en punkrock gespeeld door Hubert Hoogeveen van The North Rocks. Nicoline Snaas en Sebastiaan van Delft spelen jazz met een los tintje. Van 18:00 tot 20:00 uur is het tijd voor cabaret en muziek door Jeroen Wals. Een serieuze volwassen man in gevecht met zijn innerlijke clown. De avond wordt muzikaal afgesloten door Leo&Friends. Deze gelegenheidsband speelt covers op luchtige wijze met eigen invulling.

 

Zondag 9 juni – Strand Petten

Op zondag 9 juni zullen ook in Petten ‘De Zeeheksen’ van Straalman en Vriesman aanwezig zijn. Van 12:15 tot 12:45 zal Kees Kuiper Franse chansons van Brel, Moustaki, Aznavour, Ferrat en Becaud spelen op het strand van Petten. Om 13:00 uur én om 15:30 uur zal Art.In.Motion een bijzondere dansperformance tonen bij het Palendorp in Petten. Het Palendorp is een herinnering aan het oude Petten dat lang geleden werd overspoeld door de zee. Dorpsbewoners hebben moeten vluchten. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen op de vlucht. Hoe voelt het om je huis en thuis te verliezen, om alles wat je bekend is en wat je liefhebt achter je te laten? Van 13:45 tot 14:15 zullen de koren Cantabilé en Accoord gezamenlijk optreden. Toneelgroep Kortsluiting 2.0 neemt iedereen van 14:30 tot 15:15 mee op een zoektocht naar antwoorden op grote en kleine vragen van het leven.

 

Workshops op 8 en 9 juni

Ook in dit tweede weekend van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee kan iedereen zelf kunst maken tijdens workshops die aangeboden worden. Op zaterdag 8 (11:00 tot 14:00) en zondag 9 juni (12:00 tot 15:00) kun je deelnemen aan de workshop Art Journaling o.l.v. Marga van Klaveren bij ‘t Klavertje Vier in Groote Keeten. Aanmelden kan via margavkla@gmail.com. Kosten: € 27,50 p.p. (incl. alle materialen o.a. boek van goede kwaliteit). Ook kun je deelnemen aan de workshop Materie schilderen de Zee o.l.v. Yvonne Zwaan. Deze workshop vindt ook plaats op zaterdag 8 juni bij ’t Klavertje Vier van 10:00 tot 12:00 uur. Op zondag 9 juni van 13:00 tot 15:00 uur verzorgt Yvonne Zwaan de workshop Kleding of tas beschilderen. Aanmelden voor beide workshops van Yvonne Zwaan kan via pzwaan54@quicknet.nl. Kosten: € 25,- p.p. (incl. alle materialen en excl. versnaperingen, wel zelf tas of kledingstuk meenemen).

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Cultuurfonds Noord-Holland, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

 

Fotografen foto’s Art.In.Motion: foto 1 - Trijnie Meijering-Breed. Foto 2 - Christel Knipper van Studio Objectief

__Art.In.Motion - Fotograaf_Trijni Meijering __Art.In.Motion - Fotograaf_Trijni Meijering
__Art.In.Motion - Fotograaf_Christel Knipper van Studio Objectief __Art.In.Motion - Fotograaf_Christel Knipper van Studio Objectief
__Straalman en Vriesman_ Zeeheksen __Straalman en Vriesman_ Zeeheksen
__Kortsluiting 2.0 - Theater __Kortsluiting 2.0 - Theater
__Jeroen Wals - Cabaret en muziek __Jeroen Wals - Cabaret en muziek
__Nicoline en Sebastiaan - Muziek __Nicoline en Sebastiaan - Muziek
Muziekver.Zijpe Groepsfoto (7) Muziekver.Zijpe Groepsfoto (7)