Openingsweekend Ku(n)stroute Zijpe aan Zee met activiteiten en optredens voor alle leeftijden

31 mei t/m 2 juni

Vrijdagavond 31 mei is het zover… Dan gaat Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 van start! Dit is hét kunstfestival op het strand van de gemeente Schagen. Dit jaar vindt het plaats van 31 mei t/m 16 juni. Iedereen is welkom om de openbaar toegankelijke openingsavond, met unieke optredens, mee te maken. Vanaf 19:00 uur vinden er verschillende optredens plaats op het Dorpsplein van Callantsoog. Daar zal om 19:30 uur ook het officiële gedeelte van start gaan. Wethouder Puck de Nijs- Visser zal bij de grote trap op het Dorpsplein Callantsoog het startsein geven van de 26ste editie van Kunstroute Zijpe. Na de openingshandeling zullen de aanwezigen omstreeks 20:00 uur gezamenlijk een bijzondere wandeling maken over het strand van Callantsoog, van De Toko via Vos naar eindpunt De Stern. Tijdens deze strandwandeling word je verrast door beeldende kunst en verschillende optredens, denk aan dans, straattheater, muziek en zang, kunstvliegers en voordracht van poëzie. Toegang is gratis. Het hele programma van deze editie, met verschillende activiteiten en optredens, is te vinden op www.kunstroutezijpe.nl (https://www.kunstroutezijpe.nl/ag-32052-0/agenda) of in de Festival Kunstkrant (https://www.kunstroutezijpe.nl/content/32052/download/clnt/107558_24-06_-_Festival-Kunstkrant_-_Ku(n)stroute_Zijpe_aan_Zee_2024--DEFINITIEF_-_2_resized.pdf).

 

Zaterdag 1 juni – Dans, poëziediner, livemuziek en beeldende kunst

Vanaf deze dag zijn bij alle strandpaviljoens in de gemeente Schagen kunstwerken te bewonderen. Op zaterdag 1 juni vinden de optredens en activiteiten plaats bij de strandpaviljoens Vos en De Stern in Callantsoog. Bij Vos kun je vanaf 14:00 uur genieten van dansoptredens van Dance Centre J@M, zang van Bert van Baar en muziek van Silver Lining. Om 17:30 uur start bij Strandpaviljoen Vos het poëziediner. Tijdens het poëziediner kun je genieten van een drie-gangen-keuzemenu (vlees, vis of vegetarisch) én bijzondere optredens en voordrachten van Milou Mignon (muziek en zang), Dichtduo Kleine (poëzie) en Schrijversgroep Schagen (voordracht). Reserveren hiervoor kan via 0224582358/ www.strandpaviljoenvos.nl (http://www.strandpaviljoenvos.nl), kosten € 30,- p.p. excl. drinken. Deze eerste festival dag wordt afgesloten bij Strandpaviljoen De Stern. Hier treden van 20:00 tot 22:00 Jantien Bijvoet en Rewind op.

 

Zondag 2 juni – Met óók speciale activiteiten voor kinderen

Op zondag 2 juni treden vanaf 12:00 uur twee koren op bij De Strandtent/ Woest, namelijk het KeetKoor en Excelsior uit Dirkshorn. Daarnaast zijn er op deze dag speciaal voor kinderen activiteiten. Kinderkoor UP4S zal verschillende keren optreden op het strand bij De Strandtent/ Woest en De Toko. Dit koor, met kinderen uit Oeganda, komt eens in de zoveel tijd naar Nederland om op te treden en iedereen kennis te laten maken met de Afrikaanse cultuur (djembe, zang, dans en Afrikaans spel). Straalman en Vriesman spelen op het strand de kindervoorstelling ’De Dolle Dina’. Deze voorstelling over piraten is leuk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en iedereen die zich nog zo jong voelt. De jongerengroep van Balletschool Schagen zal op het strand nabij De Toko een dansoptreden verzorgen.

 

Workshops op 1 en 2 juni

In het eerste weekend van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee kan iedereen ook zelf kunst maken tijdens workshops die aangeboden worden. Op zaterdag 1 juni kun je van 13:00 tot 15:00 uur o.l.v. Jasper Boomsma aan de slag met Stempelkunst bij strandpaviljoen De Stern. De workshop is geschikt voor volwassenen en jeugd vanaf 10 jaar. Kosten: € 10,- p.p., aanmelden via dekokauvin@gmail.com (mailto:dekokauvin@gmail.com). Marga van Klaveren verzorgt op zaterdag 1 en op zondag 2 juni van 12:00 tot 15:00 uur de workshop Art Journaling bij ‘t Klavertje Vier in Groote Keeten. Aanmelden kan via margavkla@gmail.com (mailto:margavkla@gmail.com). Kosten: € 27,50 p.p. (incl. alle materialen o.a. boek van goede kwaliteit). Ook kun je deelnemen aan de workshop Materie schilderen de Zee o.l.v. Yvonne Zwaan. Deze workshop vindt ook plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni bij ’t Klavertje Vier van 13:00 tot 15:00 uur. Aanmelden kan via pzwaan54@quicknet.nl (mailto:pzwaan54@quicknet.nl). Kosten: € 25,- p.p. (incl. alle materialen en excl. versnaperingen).

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Cultuurfonds Noord-Holland, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

_Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen - Dans _Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen - Dans
_Kunstenaarscollectief Caktwo - Mijnlief _Kunstenaarscollectief Caktwo - Mijnlief
image00007 image00007
Jantien Bijvoet Jantien Bijvoet
Milou Mignon Milou Mignon
foto foto
Oegandees Kinderkoor Oegandees Kinderkoor
Straalman en Vriesman - Kindertheater Straalman en Vriesman - Kindertheater